Jelentősen növekedett a TRP Media portfóliója, a Rallycafe.hu a piacvezetők közé lépett

2022. 11. 02.

A TRP Hungary csoport online kiadója stabil elérést biztosít az autó-motorsportok iránt érdeklődő közönség felé

Jelentősen növelte a látogatottságát az autó-motorsportokkal kapcsolatos tartalomszolgáltatásra szakosodó TRP Media. A Rallycafe.hu-t, a Racingline.hu-t, a P1race.hu-t és a 500miles.hu-t üzemeltető online kiadó októberben a releváns sportágak iránt érdeklődő közönség több mint 50%-át érte el.

Kiemelkedően sikeres hónapot zárt a TRP Media online portfóliója a Gemius mérése alapján. A TRP Hungary csoport autó-motorsporttal kapcsolatos tartalomszolgáltatásra szakosodó online kiadója október folyamán több mint 540 ezer egyedi látogatót ért el, így több mint 50%-os részesedéssel a szektor meghatározó szereplőjévé vált.

A növekedés motorja a portfólión belül a Rallycafe.hu, ami az augusztus elején megkezdett átszervezésnek köszönhetően októberben a piacvezetők közé emelkedett, és több mint 400 ezer egyedi látogatót szólított meg. Szeptemberhez képest szintén növekedett a Racingline.hu és a P1race.hu látogatottsága is.

A további előrelépés érdekében a TRP Media decembertől új munkatársakkal bővül és folytatódik a termékek fejlesztése is. A kiadó portfólióját augusztustól auditálja a Gemius, az első három hónapos időszakban a TRP Media az ország 24. legnagyobb forgalmú online kiadója lett, de októberben már a 23. helyet szerezte meg és középtávon a top 20-as eredmény elérése a cél.    

„A TRP Hungary csoport a Racingline.hu átvételével 2021-ben lépett be a médiapiacra, de a ma már TRP Media néven működő portfólió építése csak 2022 tavaszán kezdődött meg. Augusztus elejétől tudatosan fejleszteni kezdtük a portáljainkat és a szervezetünket, örömmel látom, hogy ennek köszönhetően dinamikusan emelkedni kezdett a termékeink iránti érdeklődés” – nyilatkozta Őry Tamás, a TRP Media ügyvezető igazgatója.

„Külön kiemelném a Rallycafe.hu fejlődését, ami nyár vége óta nagyságrendi növekedést produkál és ezzel irányt mutat a többi kiadványunk számára is. Arra törekszünk, hogy a pozíciónkat tovább erősítsük, és a TRP Hungary másik két pillére, a rendezvényszervezésre szakosodó TRP Events, illetve a sportmenedzsmenttel foglalkozó MOTAM mellett a médiapiacon is minőségi élményt nyújtsunk a közönségünk és a partnereink számára.”

Újra lesz évkönyv, elindult a podcast gyártás, készül a webshop is

A portálok üzemeltetése mellett a TRP Media a vállalati tartalomszolgáltatás és a márkázott tartalmak gyártása terén is egyre aktívabb. A közelmúlt megbízásai között mobilapplikációba készített tartalmak, videós podcastok és promóciós videók is szerepelnek, emellett előkészületben van a tavaly megjelent Motorsports in Hungary fotókönyv idei kiadása, a Motorsport Album 2022 is.

A 240 oldalas, magyar és angol nyelvű kiadványban az érdeklődők a Magyarországon idén megrendezett, nagyszabású autó-motorsport rendezvényekről és hőseikről olvashatnak. A könyvet minőségi fotódokumentáció illusztrálja, amelynek nagy részét a rali-világbajnokság hivatalos fotósa, Makai Gergely készítette.

A Motorsport Album 2022-ben a SuperEnduro GP of Hungary, a Rallycross Európa-bajnokság nyirádi fordulója, a Kamion Európa-bajnokságot és az idén utoljára megrendezett Túraautó-világkupát felvonultató Super Racing fesztivál, az F1-es Magyar Nagydíj, az EnduroGP-világbajnokság zalaegerszegi futama, valamint a ZEG Rally Show összefoglalója elevenedik meg. Emellett exkluzív interjúk révén a versenyek hősei is megszólalnak köztük, Zsigovits Norbert, Kárai Tamás, Michelisz Norbert, Kiss Norbert, Szőke Márk, Turán Frigyes, valamint Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke is bemutatja a sportágat.

A kiadvány hamarosan megrendelhető lesz a TRP Hungary új webshopjában, ami várhatóan még november folyamán elindul, és a nyomtatott kiadványok mellett relikviákat és más, exkluzív ajándéktárgyakat is kínál majd az autó-motorsportok iránt érdeklődő közönségnek.

Kapcsolódó hírek