Rally Hungary

Nyíregyháza 2021. okt. 22.

2018-ban társrendezőnkkel – a Kelet Autósport Kft.-vel – arra az elhatározásra jutottunk, hogy Országos Rally Bajnoksági futamot szervezünk, így 2018. november 9-11. között a bajnokság zárófutamára Nyíregyházán kerül sor. Cégünk ezzel a versennyel pályázott a Rally EB 2019-es versenynaptárba kerülésre, a kandidáló futam a Nyíregyháza Rally nevet kapta.

A verseny felülmúlta a hazai és nemzetközi várakozásokat, a kandidálás sikeres lett, és a görög Acropolis Rally helyére a Rally Hungary került be a 2019-es versenynaptárba, mint a bajnokság zárófutama. A 1414/2018. (IX.7.) Kormányhatározattal ráadásul kormánygaranciát kaptunk arra, hogy 2019-től öt évig FIA Rally Európa-bajnoki futamokat rendezhessünk, amire hazánkban még nem volt példa.

A verseny érdemi része pénteken szabadedzéssel, kvalifikációs szakasszal, a Rabócsiringen lebonyolítandó szuperspeciál szakasszal, és a nagyközönség kiemelt figyelmére számot tartó rajtceremóniával kezdődik. Ezt követően szombaton és vasárnap a versenyzők a Zemplénben, illetve a Tokaji borvidéken kijelölt szakaszok teljesítésével küzdenek meg egymással.

A Rally Hungary védjegyévé egyértelműen a Tokaji borvidéken megrendezett gyorsasági szakasz vált, ahol a szőlőtőkék között versenyeznek a pilóták, ezzel gyönyörű látványt biztosítva a nézőknek és a médiának.

Vasárnap este egy Nyíregyházán lebonyolítandó, látványos, nézőket vonzó belvárosi gyorsasági szakasszal, majd a cél-ceremóniával zárul a rendezvény.

A verseny során az egyes gyorsasági szakaszokon szurkolói pontokat alakítottunk ki, ahonnan a legjobban lehet figyelemmel kísérni a rendezvényt.

Továbbá a verseny szervizparklátogatása ingyenes a nézők számára, ahol különböző programokkal kedveskedünk a kilátogatóknak.

Kapcsoló szolgáltatásaink