SuperEnduro VB

Budapest, Papp László Sportaréna 2020. feb. 1.

Jellemzően nagy arénákban és rendezvény csarnokokban épített pályán zajlik a viadal ahol a cross és enduro versenyek akadályai egyaránt megtalálhatóak. A GP versenyeken világ legjobb pilótái mérik össze tudásukat és küzdenek egymással és a stopperrel egyaránt. Természetesen mindez egy hatalmas show keretein belül tálalva a nagyérdeműnek.

A SuperEnduro a motoros terepsportok leglátványosabb műfaja, a supercross és az enduro ötvözete. A rendezők 1500 tonna földet és 100 tonna sziklát mozgatnak meg annak érdekében, hogy a világ legjobb versenyzői a lehető leglátványosabb csatát vívhassák különböző cross és enduro akadályokon, egy zárt arénában.

Az arénasportok sajátja, hogy elképesztő hangulatot teremtenek: a szurkolók szinte együtt lélegeznek a versenyzőkkel, akik elképesztő tempóval küzdenek meg az épített akadályokkal, a helyenként mély homokkal és az ugratókkal. A SuperEnduro világbajnoki futam nem csupán a benzingőz szerelmesei, hanem az egész család számára remek szórakozást nyújt, hiszen a futamok közötti szünetet látványos zenés – táncos show elemekkel, valamint motoros bemutatókkal töltjük ki, így egyetlen pillanatig sem lehet unatkozni.

Az, hogy 2019-ben sikerült hazánkba hozni, majd pedig itt tartani a világbajnoki futamot, hatalmas presztízssiker az ország számára, főképp, hogy világszerte hatalmas az érdeklődés az esemény iránt: a 2019–2020-as szezon Krakkóban, 14 ezer ember előtt rajtolt el.

Kapcsoló szolgáltatásaink